Tel:

06-53486932

Uw leverancier voor Kunststofgaas

Toepassing voedernaalden

Toepassing voedernaalden

Aanmaken handopfok ECF voor voedernaalden met doorlaat van 0,5 t/m 1,0

1. Aanmaken voer

 

Voer mengen met water, goed roeren en in laten dikken. Eventueel water toevoegen. Het indikken van het handopfok met water is heel belangrijk voor de goede doorlaat van het voer door de voedernaalden. Neem hiervoor de tijd. Laat het voer goed inweken met het water zodat de structuur (pap) wat ontstaat makkelijk door de voedernaald gaat. Het beste is om het voer minimaal 2 a 3 uur in te laten weken. Als u het voer van Avis-Cibum gebruikt kunt u het voer (mits koel en donker weggezet) ’s avonds laat in de week zetten en de volgende dag gebruiken (zie foto).

 

 

2. Voedernaald vullen

 

Spuit altijd van achteren opvullen. Het voer mag best redelijk vloeibaar zijn maar niet te nat. Als het voer opgezogen kan worden via de voorkant is het te dun en zit er te veel water in verwerkt. In deze situatie kunt u iets droog handopfok aanvullen (zie foto).

 

 

3. Vogels voeren

 
In het begin stadium of bij problemen kan het zijn dat u gedwongen moet voeren. U brengt de naald in de krop, en spuit dan heel voorzichtig wat voer in de krop, even wachten en dan heel voorzichtig terugtrekken (zie foto).

 

 

 

4. Vogels voeren 2

 

Vogels goed en snel africhten zodat deze zelf bedelen om voer (zie foto).

 

 

5. Vogels voeren 3

 

Nu kunt u heel eenvoudig iets voer voor in de snavel aanbrengen zodat de vogel het zelf kan wegslikken (zie foto en filmpje).

 

 

Aanmaken handopfok ECG voor voedernaalden met doorlaat van 1,1 t/m 4,0.

1. Aanmaken voer

 

Voer mengen met water, goed roeren en in laten dikken. Eventueel water toevoegen. Het indikken van het handopfok met water is heel belangrijk voor de goede doorlaat van het voer door de voedernaalden. Neem hiervoor de tijd. Laat het voer goed inweken met het water zodat de structuur (pap) wat ontstaat makkelijk door de voedernaald gaat. Het beste is om het voer minimaal 2 a 3 uur in te laten weken. Als u het voer van Avis-Cibum gebruikt kunt u het voer (mits koel en donder weggezet) ’s avonds laat in de week zetten en de volgende dag gebruiken (zie film).