Tel:

06-53486932

Uw leverancier voor Kunststofgaas

Montage Kunststofgaas

Montage Kunststofgaas

Verwerking/montage

Het gaas is te verwerken in iedere gewenste breedte, dus een raamwerk van 2 meter of hoger met een lengte van 2- 5- of meer meters lengte, is geen probleem. Op deze lengtes is het gaas prima te verwerken en prachtig op spanning te zetten.

 

Houten volières

Bij houten volieres gebruikt u krammen, of nieten. Let bij het nieten er wel op dat uw nietmachine niet te zwaar staat afgesteld. De kans bestaat dat u dwars door slaat, of dat er een breuk ontstaat, die na 1 of 2 jaar alsnog doorbreekt. Zorg ervoor dat de nietmachine zo afgesteld staat dat het nietje 2 a 3 millimeter boven het gaas blijft steken. Hierna kunt u met een hamer het nietje verder in het hout slaan.

 

Metaal volières

Voor het bevestigen bij metaalvolieres, kunt u gebruikmaken van tie wraps of popnagels. Voor de oplossing met popnagels moet tussen het hoedje van de popnagel en de buis van de voliere een plaatje of ringetje aanbrengen zodat de kop van de popnagel zich spant op het ringetje en niet op het gaas, anders wordt het gaas doorgesneden.

 

Opstaande rand

 

Het kunststofgaas wordt verwerkt vanuit een opstaande rand (zie foto), maximaal 25 cm hoog met schrikdraad kort voor de balk gezet. Daarnaast geeft een dubbele gaasverwerking extra bescherming tegen roofvogels als uilen, sperwers en andere soorten (zie foto dubbelgaas verwerking)

 

Ongedierte

 

(muis, rat, steenmarter)

Naast alle voordelen heeft het gaas wel een speciale verwerking nodig (zie foto), daar ongedierte als muizen, ratten, steenmarters altijd lastige tegenstanders zijn moet u daartegen speciale maatregelen treffen. Schrikdraad is hiervoor de aangewezen methode (zie foto).